Karneval med god stemning
Dra på karneval med venninnen og få deg en fest! © Getty Images

7 av verdens beste karneval du og venninnen din må oppleve

Dere trenger ikke en gang å reise så langt!

12. november 2019 av Amalia Kristiansen

Hvis du og venninnen gjerne vil ut å reise, men ser etter noe mer enn bare tanning, drinker og en strand, kan dere vurdere å reise til et av verdens mange, spennende karnevaler! 

Karnevalsesongen varer året rundt, så om dere foretrekker sommerfest eller vinterfest, er karneval noe for dere.

Du garanteres en god fest når du drar på karneval. Tenk parader, farger, kostymer og ritualer - alt som får hverdagen til å se kjedelig ut. Du kan jo lage en bucket-list med alle karnevalene, og besøke ett av gangen! 

Så pakk kofferten, et heftig kostyme og slå ut håret. Vi har samlet syv av verdens beste karnevaler her! 

1. Carnival Santa Cruz de Tenerife – februar 2020

Kanskje forbinder du Tenerife med charterferie og turisme? Tenerife byr på så mye mer enn kun charter! Kombiner tanning med et gigantisk karnival når Santa Cruz, den største byen på Tenerife, byr på dans og farger! 

Det store karnevalet blir holdt i slutten av februar, så her har dere god tid til å planlegge ferien. 

2. Aalborg Karneval – mai 2020

I Danmarks fjerde største by, Aalborg, finner dere en storslagen fargefest. Dere trenger virkelig ikke reise langt for å oppleve skikkelig karnevalsteming, ei heller vil det sprenge budsjettet. 

Aalborg Karneval er nemlig Nordeuropas største karneval, har eksisteret siden 1983 og blir bare større og større med årene.  

3. Cologne Carnival – februar 2020

Vi skal heller ikke alt for langt ut i Europa før vi får oss en skikkelig fest. 

Det populære karnevalet i Køln starter 11 november klokken 11:11 hvert år, men det er først mot slutten av februar at selve festen finner sted. Her forvandles hele byen til en folkefest som sprer glede og latter. 

Gjennom byen går den fantastiske paraden, med utsmykkede vogner som fungerer som sentrum for begivenhetene. Så drikk en øl og sleng dere med! 

4. Carnival Rio de Janeiro – februar 2020

Er det egentlig mulig å snakke om karneval uten å nevne kronjuvelen av et karneval i Brasil?  

Dette er en kolossal begivenhet, som hvert år tiltrekker festglade mennesker fra hele verden. Byen overstrømmes av tilreisende som kommer for å ta del i begivenheten - akkurat som dere.  

Ta noen sambatimer før avreise, i Rio gjør musikken det nesten umulig å stå stille. Og hvis dere ikke rekker å øve hjemme: i Rio finnes det over 150 sambaskoler dere kan joine under karnevalet. 

5. Karneval i København – juni 2020

Danmarks sjarmerende hovedstad, København, huser også et fantastisk karneval. Det har kun 37 år på baken, og det er derfor ikke like så stort som noen av de andre på listen.

Selvom København ikke har det største karnevalet, så kommer det rundt 100.000 tilskuere. dere kan både delta og se på - gjerne kombinert med en god runde shopping i København -   what’s not to like?

6. Carnaval de Nice – mars 2020

Hvis dere digger storbyer, kaffe latte og shopping, så anbefaler vi en tur til det vanvittige karnevalet i Nice. Dere kan fortsatt nyte den lange strandpromenaden selv om det er mars, temperaturen ligger nemlig på rundt 15 grader.

Under karnevalet blir byen tildekket med lekre, fargerike blomster som gjerne kastes ut av vognene som deltar i paraden. 

7. Venezia Carnival – februar 2020

Et vakkert og veldig klassisk karneval på karnevalscenen er det ekstravagante karnevalet i Venezia. Det er noe litt mystisk over karnevalet, da det utformer seg som et maskeradeball (det gjør det lett å sjekke ut alle de lekre mennene).  

Karnevalet startet som et oppgjør mot klassesystemet som eksisterte i landet tidligere. Siden har man årlig festet i Venedig!  

Karneval på ferie 

Dere har kanskje ikke vurdert karneval som ferieform, men hvis dere vil kombinere en kjempefest med venninne-tur, er dette den perfekte kombinasjonen! 

Det finnes mange forskellige karnevaler, så det gjelder bare å finne det som passer dere.

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Les mer

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold