Søsken
© Getty Images

Her er 16 ting som alle lillesøstre kjenner seg igjen i

Etter å ha lest denne listen skylder du både søsknene dine en takk – og en omgang med juling! Her er 16 ting som alle lillesøstre kjenner seg igjen i.

9. mars 2020 av Tine Sandorf

1. Du vet godt at du er bortskjemt. Selvom du ikke vil innrømme det!

2. Du regner med at det alltid er andre som har styr på planlegningen. Du er vant til å være den yngste som bare følger med. Så hvorfor endre på det bare fordi du er blitt voksen?

3. Du føler at du har mer enn to foreldre. For søsknene dine passer så godt på deg og lærer deg alt det nødvendige som selv ikke foreldrene får lært bort. 

4. Du føler du blir avhørt. Det er sikkert bare søtt ment når søsknene vil vite alt om arbeidslivet, kjærlighetslivet, vennene dine, leiligheten din, ja, bare alt!

5. Din nye kjæreste havner selvfølgelig også i avhør. Han kommer definitivt til å høre setningen: ‘Nå passer du altså på henne – ellers kommer vi etter deg!‘ Takk kjære søsken for å få ham til å løpe gråtende vekk innen han i det hele tatt rakk å møte familien!

6. Du har dine faste forsvarere. Og slik har det vært helt siden den gang du hadde problemer i skolegården.

7. Deres foreldre har oppdratt deg mye løsere enn søsknene dine. Takk for at dere tok en for laget!

8. Alt du gjør vil bli husket. Søsknene dine er som leksikoner over livet ditt – spesielt dagene fra puberterten og de unødvendige uhellene i tenårene. 

9. Du har forbilder. Da du var mindre ville du være som dem. I dag vil du gjerne være deg selv, men du ser fortsatt opp til søsknene dine.

10. Du er vokst opp med følelsen av å kunne komme unna med hva som helst. For hva enn du gjorde så hadde søsknene dine allerede gjort noe som var mye verre.

11. Du vil alltid bli sett på som den lille – også når du er 70 år.

12. Du er vant til å vente til det blir din tur. For du er vokst opp med at det alltid var den store som vant når der var kamp om alt fra fjernkontrollen til å trykke på stopp-knappen i bussen.

13. Du vet hvor raskt helt ufarlige ting kan bli til torturinstrumenter. Søsknene skylder deg faktisk en unnskyldning for alle blåmerkene!

14. Du har lurt på om du er adopteret. Ja, vi har vel alle tenkt tanken.

15. Dine søsken kan fortsatt snakke til deg som om du er syv år gammel. Tror de at du stoppet å vokse da du startet på barneskolen eller hva?

16. Du vet at det hjelper å felle en tåre. Og det funket hver eneste gang!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold