Gløgg opskrift
Få oppskriften på hjemmelaget, deilig gløgg i artikkelen her © Getty Images

Supergod, klassisk julegløgg

Vil du prøve deg på hjemmelaget gløgg?

20. november 2019 av Simone Overgaard Aaberg

Der er ikke lenge til at magen skal fylles med lekker julemat, og da trenger man noe godt å skylle ned med. Hva med å lage din egen gløgg?

Det er i hvert fall få ting som skriker jul mer enn den krydrede drikken! Uansett om du faktisk foretrekker den klassiske røde gløggen, eller du egentlig har hvit gløgg som favoritt, så er den vanskelig å komme utenom når vi nærmer oss desember.

Derfor skal du selvsagt ikke bli snytt for en fantastisk oppskrift på hjemmelaget gløgg som vil få hele huset til å lukte jul!

Enkel gløggopskrift

Det kan virke litt voldsomt å skulle gi seg i kast med hjemmelaget gløgg, men det er bare fordi det krever en del krydder for å få den gode smaken. Når de først er på plass, er det bare å kjøre på. 

Ingredienser til hjemmelaget gløgg

  • 1 liter eplesider
  • 1 flaske rødvin 
  • 60 ml honning
  • 2 kanelstenger
  • 1 appelsin
  • 4 hele nelliker
  • 3 stjerneanis

Pynt

  • 4 appelsiner 
  • Tranebær
  • Frisk rosmarin 
Få en lekker gløggoppskrift
Hjemmelaget gløgg slår sjelden feil! © Getty Images

Slik lager du hjemmelaget gløgg

Det fine med gløgg er at du kan dele opp prosessen (noe som kan gjøre det litt mindre stressende når du for eksempel skal arrangere verdens beste julelunsj). Du kan nemlig lage gløggekstrakt ferdig på forhånd, og sette det på kjøl inntil det skal brukes.

Oppskrift på gløggekstrakt

Til gløggekstraktet skal du gjøre følgende:

  • Ha kanelstenger, stjerneanis, nelliker og skallet fra én appelsin i en gryte
  • Tilsett juicen fra appelsinen
  • Tilsett honningen
  • Hell eventuelt i litt vann
  • La det koke i en halv time 
  • Still gløggekstraktet til avkjøling frem til du skal bruke det

Den ferdige gløggen

Når du skal lage den ferdige gløggen tar du frem ekstraktet og de siste ingrediensene. Du skal gjøre følgende:

  • Hell gløggekstraktet gjennom en sikt over i en gryte
  • Tilsett vin og eplesider
  • Varm det opp og la koke i cirka ett minutt
  • Server den ferdige gløggen med en stilk rosmarin, en skive frisk appelsin og tranebær (du kan også tilføye stjerneanis)

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Meld deg på Stylistas nyhetsbrev.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold