© Getty Images

11 problemer vi med blondt hår har

#Blondineproblemer... Har du blondt hår? Eller kunne du kanskje tenke deg det? Da må du lese dette.

15. juli 2019 av Kristine Bruerberg Karlsen

Har du blondt hår? Eller kunne du kanskje tenke deg det? Da må du lese dette...

Den lyse blondfargen kommer nemlig med visse utfordringer enten om du er naturlig blond eller har bleket håret. Skade på håret, ettervekst og alle de utrolig dumme vitsene man må høre. We feel you! 

I sympati har vi laget en liste over de mest slitsomme problemene ved å ha blondt hår. Vi håper flest mulig brunetter leser dette, og forstår hvor mye tull vi blondiner må gjennomgå.

Har du lest: 6 problemer jenter med langt hår har

PROBLEMER VI MED BLONDT HÅR OPPLEVER:

 1. Forhåndsdømming:

Alle tror du er dum før de i det hele tatt har snakket med deg. "Er du sikker på at ledningen står i?" "Har du prøvd å slå den av og på?" Aaarghh!

 2. Inteteksisterende øyevipper:

Hvis du er naturlig blond, er mest sannsynlig øyevippene dine helt usynlige. Takk gud for mascara!

 3. Ettervekst:

Behandling av ettervekst er både dyrt, tidkrevende, vondt og illeluktende. I tillegg er sjansen for at håret blir grønt eller gult skyhøyt, så man må beregne nesten to tusen i måneden for å opprettholde fargen hos frisøren.

4. Blondinevitser:

"Hvor mange blondiner trengs for å...." Jada. Fint. Folk som (gjerne i påvirkning av alkohol) prøver å være morsomme ved å dra en blondinevits, mens man helst bare vil gå vekk er klassisk. Dette opplever man gjerne etter kun én uke som blondine, og det vil nok desverre aldri stoppe.

5. Rosa:

Bruker man klær i fargen rosa som blondine, og gjerne mer enn ett plagg, kan du garantere at noen vil kalle deg for Barbie i løpet av dagen. 

6. Fett hår:

Blondt hår har en tendens til å se fortere fett ut. Det er en forbannelse at håret blir mørkere i hodebunnen når man ikke har dusjet på to dager, og tørrshampoo hjelper desverre ikke. 

7. Slitte tupper:

Hår som er farget blondt er gjerne crispy og tørt, og vil dermed få slitte tupper ganske med én gang. Dette kan naturligvis klippes bort, men frem til frisøren har ledig time vil tuppene klø og stikke. Irriterende!

8. Øyenbryn:

Hvis man ikke heter Fred Hamelten og har "brynsspesialist" som yrkestittel, kan dette med øyenbryn være frustrerende. Spesielt som blond. Hvor mørke skal de være? Pudder eller blyant? Eller tatovering - for å slippe stresset hver morgen? 

Vi har i hvertfall opplevd at brynene er enten for mørke, for tykke eller for tynne, og at vi ikke har tid til å gjøre det på nytt tre ganger før vi er fornøyde.

9. Fargeendring:

Brunetter forblir brunetter, uansett hva de gjør. Blondiner, derimot, kan oppleve fargeendring på cirka ti minutter. Tørrshampoo i dårlig kvalitet? Grått hår. Klor? Grønt hår. Mislykket ettervekst? Gult hår. Sol? Hvitt hår. 

10. Røyting: 

Ingenting er like usunt som bleket hår. Det er derfor frisøren din insisterer på hårkur minst fire ganger i uken, og med god grunn. Håret er rett og slett så usunt at det faller ut, og at man røyter som aldri før. Ikke bare er det ekkelt, men det synes så godt! Spesielt på svarte gensere og kåper. Man kan fjerne blonde hår fra en svart kåpe hele dagen, og det vil fremdeles virke som om det er hundrevis igjen. 

11. Kallenavn:

Blondie, Rapunzel, Barbie, jåledukken - listen er lang. Felles er at alle blondiner har fått kallenavn kun basert på hårfargen. Er det sjarmerende eller nedlatende? Vi klarer ikke helt å bestemme oss.

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold