© Getty Images

Slik pleier du håret i høstkulden

Bruker du de samme produktene nå som du gjorde i sommer? Da bør du revurdere. Håret endrer seg i takt med været, og rutinen bør derfor endres. Slik gjør du det.

23. september 2019 av Charlotte Sørvald

Nå som høsten er her, kan håret fort bli litt "kranglete". På grunn av den kalde luften, oppfører håret seg kanskje litt annerledes enn på sommeren - det blir muligens tørrere, mer "frizzy", elektrisk (her har vi masse tips for dette irriterende problemet) eller flatt. Her er noen tips og triks for å få håret "back on track".

Les også: 12 lune strikkegensere

1. Bytt sjampo og balsam

Det er ikke sikkert at du skal bruke samme sjampo på høsten og vinteren som du gjør på sommeren. Luften er kald og ofte litt tørrere, så bruk en sjampo med mer fuktighet - gjerne tilpasset kaldt vær. I tillegg kan du brukte dobbelt så mye balsam, slik at du får tilført mer fuktighet enn normalt. Her er fem luksussjampoer for alle typer hår som du kan teste.  

2. Kur

Mange sliter med at de får slitt hår på høsten og vinteren. Da er det viktig å bruke en hårkur i tillegg til sjampo og balsam. Bruk en ønsket hårkur 1-2 ganger i uken, eller så ofte du orker for mer fuktighet og glans.

3. Olje

Bruk en hårolje når det blir kaldt ute – for eksempel denne som Kim Kardashian bruker. Det er ikke alltid at sjampo og balsam er nok når luften er kald og tørr. Plei håret på samme måte som du ville pleiet huden når kulda kommer.

4. Pakk det inn

Pakk inn håret når du er ute i kulden. Dette er spesielt viktig på vinteren, men høsten kan også bli ganske så kald. Hvis det er veldig kaldt ute, er det selvfølgelig lurt å bruke lue, men du kan også pakke det inn med et lett sjal eller skjerf. 
Sjampo for kaldt vær.
© Eirin Kristiansen

5. Vær forsiktig med børsten

Fordi håret er ekstra sensitivt når det er kaldt ute, er det viktig at du børster håret forsiktig. Begynn med å børste nederst for å få ut flokene, før du børster gjennom hele håret. Hold gjerne øverst på håret slik at du unngår å rive ut så mange hårstrå. Det er også veldig viktig å være forsiktig med børsten når håret er vått – her er vår favorittbørste til akkurat det!

6. Klærne påvirker

Hvis du opplever at håret ditt blir veldig statisk, kan det være lurt å se på hva slags stoff klærne dine er laget av. Det beste er å bruke ekte ull eller bomull, og unngå syntetiske stoffer. Disse stoffene kan lett gjøre håret veldig elektrisk, spesielt når du kler på og av deg. Hvis håret blir veldig statisk når du for eksempel trer genseren over hodet, kan du prøve denne sprayen.  

7. Klipp håret

Det kan snart være lurt å gå en tur til frisøren for høst-klippen! 

8. Hårsveisen

Prøv noen nye frisyrer! Hvis håret overhodet ikke samarbeider – sett det opp i en kul dott da vel? Eller krøll håret, slik at litt vind og Se hvordan du får Eirins hverdagskrøller.


Les også: Har du testet Kourtney Kardashians sjampo? 

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold