Slik blir du kvitt porer og sorte prikker
© Eirin Kristiansen

Slik blir du kvitt porer og sorte prikker

Det er spesielt en ting du aldri må gjøre!

12. september 2019 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Porer. Vi hater dem og vil gjerne bli kvitt de små, sorte prikkene i huden for godt.

Noen har nesten ikke porer, mens andre har mange, store, sorte porer i ansiktet. Porer er rett og slett små åpninger i huden som gjør at huden puster. Hvor synlige porene er i huden er genetisk betinget og de er ofte mest synlige på nesen og i T-sonen.

Porene blir små, sorte prikker fordi oksidert talg tetter porene. Det er altså ikke skitt som må klemmes ut!

Hvis du er plaget med fet hud, er dette fordi du har høy produksjon av talg i huden din. De som har fet hud har ofte større og mer synlige porer. Hvis dette plager deg veldig bør du gå til hudlege og for all del ikke start operasjon porefjerning hjemme på badet. Det vil bare gjøre vondt verre. 

Hvis du går løs på porene på egen hånd kan du få betente talgkjertler som kan føre til rødhet og sår, som igjen kan føre til arr. Du kan også få utvidet blodkar av å klemme hardt på huden, som også kan gjøre huden rød og irritert og gjøre at huden flasser av. 

Uansett om du har mange eller få porer fra naturens side, kan du forminske porene. Hudpleierutinene dine er nøkkelen. 

Slik blir du kvitt porer og sorte prikker
© Eirin Kristianse

FORMINSK PORENE

1. Hold deg unna produkter som inneholder SD alkohol, isopropyl myristate, lanolin og mineraloljer.

2. Rens

3. Eksfolier

4. Fukt

5. Aldri klem porer selv!

Invester i sminke som ikke inneholder stoffene som er nevnt over og som lar huden puste. Å fjerne sminken 100 prosent hver kveld er kjempeviktig.

Mange anbefaler dobbeltrens, som er å rense huden to ganger med to forskjellige renseprodukter.

Det er også viktig å finne de riktige produktene til din hud. Dette kan du få hjelp til av profesjonelle. Det koster en del, men kan være verdt det i lengden.

Vi elsker rensene fra bareMinerals og spesielt Blemish Remedy. Clarisonic Mia Fit P er en stor rensefavoritt. Den skal rense huden 6 ganger mer effektivt enn ved bruk av hendene og gjør hudrensen lekende lett. Den nye ansiktsmasken fra Biotherm: Life Plankton Mask tilfører huden fuktighet og pleie og kommer med en "Wrapping Applicator" som gjør påføringen enkel. Hva er vel bedre enn litt hjemmespa?

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold